Evinizin hem dört ayaklı dostlarınız hem de bitkileriniz için güvenli bir yer olmasını istiyorsanız önereceğimiz, hayvanlarla iyi anlaşan bitkileri mutlaka keşfetmelisiniz!

Dağ Palmiyesi

Orta Amerika’dan gelen salon palmiyesi ve Madagaskar’dan olan kelebek palmiyesi en güvenli iki palmiyelerdendir. Evcil hayvanlarınızın kazmasını önlemek için palmiyenizi büyük, uzun, ağır bir saksıya koyabilirsiniz.

Kurdele Çiçekleri

Şerit bitki, kurdele çiçeği veya uçak bitkisi olarak da bilinen örümcek bitkisi, kediler ve köpekler için toksik değildir ve çok çeşitli ışık, nem ve toprak koşullarına tolerans gösterir.

İsveç Sarmaşığı

Güzel, yuvarlak ve yumuşak tırtıklı yapraklarıyla küçük mavimsi-mor çiçekleri olan güzel, yeşil bir bitkidir. Evcil hayvanlar için toksik değildir ve bakımı kolaydır, ideal bir ev bitkisidir.

Para Ağacı

Para ağacı bitkisi (Pachira aquatica), hem eve bereket getirdiğine inanıldığı için hem de bakım kolaylığı açısından, en sevilen ev bitkilerinden biri. Aynı zamanda para ağacı bitkisi yutulursa kediler için zehirli değildir, ancak mide rahatsızlığına neden olabilir.

Hostes Çiçeği

Güney Afrika, Madagaskar ve Güneydoğu Asya’ya özgü çiçekli bitki türü olan hostes çiçeği,kediler ve köpekler için toksik olmamasına rağmen, hassas evcil hayvanlarınız tarafından çok miktarlarda tüketirlerse hafif sindirim bozukluğuna sebep olabilir.